МУСКУЛНА СИЛА

ЗА АТЛЕТИ

OSTEOSTRONG ПОМАГА НА СПОРТИСТИТЕ ДА ИЗГРАЖДАТ МУСКУЛНА СИЛА

Доказано е, че технологията OsteoStrong задейства растежа на костната плътност, но защо това има значение за спортиста? Освен защита от счупвания, укрепването на скелета в много случаи премахва ограниченията на периода на застой и мускулния растеж.

Централната нервна система има самозащитен процес, наречен невронно инхибиране /подтискане/. Този процес предпазва мускулите от участие, ако доброволно действие причинява болка или дискомфорт. При силни въздействия, централната нервна система ограничава мускулната сила, за да защити скелетната система и ставите. Най-добрият начин да се илюстрира това е чрез стискане на юмрук или огъване на мускулите до максималния им потенциал. В никакъв случай човек не може да счупи собствените си кости. Невронното инхибиране няма да го позволи.

Както мнозина са виждали с OsteoStrong, костната плътност може да бъде доведена до нива повече от две стандартни отклонения над това, което се счита за нормално. Това означава, че тялото ви има по-мощна рамка, ще позволи по-голямо мускулно участие и по този начин повече мускулна сила и мощ.
Помислете върху този пример. Когато сравнявате състезателен автомобил от Формула 1 с икономичен автомобил, без двигателя, има голяма разлика между шасито на всеки един автомобил. Шасито на икономичния автомобил просто не може да поддържа силата на състезателния двигател от Формула 1. По същия начин централната нервна система няма да позволи на мускулната система да стане по-силна от това, с което скелетната система може да се справи.